3ος Διαγωνισμός Διηγήματος

Συνεχίζοντας και φέτος την προσπάθεια να αναδείξουμε τα κρυφά ταλέντα των μελών μας, προκυρήξαμε τον 3ο διαγωνισμό διηγήματος βασιζόμενου στον κόσμο της Μέσης-γης. Η ιδέα είναι να γραφτούν ιστορίες πριν, μετά ή γύρω από τις γνωστές ιστορίες του Τόλκιν, χωρίς να χρησιμοποιούνται άμεσα πρόσωπα και γεγονότα από αυτές. Όμως η φαντασία των επίδοξων συγγραφέων μπορεί κάλλιστα να εκμεταλευτεί τους πάμπολλους ελάχιστα εμφανιζόμενους ή και υπονοούμενους χαρακτήρες και να τους κάνει να ζήσουν περιπέτειες σε γωνιές της Άρντα που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει. Τα προηγούμενα δυο χρόνια απέδειξαν πως υπάρχει πλούσιο έδαφος για γερές πένες.

Φέτος είχαμε 6 συμμετοχές:  Γιώργος Σχοινάς – Το Ξωτικό,  Σωτήρης  Κουτσογιάννης – Η Φρουρά του Άγκλαροντ,  Τάσσος Τσιρώνης – Η Εκδίκηση του Κελέμπριμπορ,  Nom the Wise   –   Το Συναπάντημα,  Βάσω Χρήστου – Μια Χούφτα Σκοτάδι,  Βερονίκη Κρικώνη – Το Αίνιγμα της Μοίρας.

Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους  Alexious von Reuenthal, Altheliel και DarthIakve παρέλαβε τα διηγήματα ανώνυμα και μετά από πολλές διαβουλεύσεις, λόγω της υψηλής ποιότητας των γραπτών, αποφάσισε να δώσει το βραβείο στο διήγημα “Μιά Χούφτα Σκοτάδι” της Βάσως Χρήστου. Την δεύτερη θέση μοιράστηκαν εξ ίσου τα διηγήματα “Το Ξωτικό” του Γιώργου Σχοινά και “Η Εκδίκηση του Κελέμπριμπορ” του Τάσσου Τσιρώνη.

‘Ολα τα διηγήματα από αυτόν αλλά και τους προηγούμενους διαγωνισμούς μας θα αναρτηθούν σταδιακά εδώ, για την αναγνωστική σας απόλαυση.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες, συγχαίρουμε την νικήτρια και ευχόμαστε να συνεχίσουν να γράφουν και να μας τιμούν με τα έργα τους.